portfolio
E E N B L I K O P H E T W E R K
CONTACT
ADRES DE STELLING 8 9265 LJ SUWÂLD KVK: 72529202 BTW: NL859142401B01
NAVIGATIE
    
Listen to my heart beat < Suwâld FAMILIEHUIS: EEN KIJKJE IN ONZE WOONKAMER We hebben de muren van onze zithoek in een mosgroene kleur geschilderd om meer eenheid te creëren tussen buiten en binnen. Deze kleur doet het goed als ondergrond voor een schilderij gemaakt door Iris Grace,. Iris is een autistisch meisje van zes jaar en heeft met haar kunst een plekje in ons hart. Dat was ook de reden waarom we verder niets aan deze muur wilden. Alleen werkte het niet, er ontbrak iets. Omdat het schilderij de blikvanger moest blijven gingen we op zoek naar iets wat een aanvulling zou kunnen zijn. Dit vonden we in de Beat wandplank ontworpen door Van Tjalle en Tjibbe, een onafhankelijk designlabel met een eigen werkplaats in Amsterdam. Tjalle en Tjibbe maken producten die vervaardigd zijn met minder materiaal en met behulp van minder productietechnieken zonder dat ingeleverd wordt op kwaliteit, functionaliteit en persoonlijkheid. We kochten de wandplank in de kleur ‘Not that green’. Deze kleur was dezelfde als die van de muur waardoor de wandplank één geheel werd met de muur daarachter. De kleuren van de accessoires stemden we af op die van het schilderij. Hierdoor creëerden we een eenheid waarbij het schilderij de blikvanger bleef.
De oude watertoren < Gytsjerk OUDE WATERTOREN VOORMALIGE ZUIVELFABRIEK Twee jaar geleden kregen we een prachtige uitdaging: het inrichten van een oude watertoren van een voormalige zuivelfabriek. De eigenaar had de watertoren met gevoel voor historie laten restaureren. Het inrichten en stylen kwam voor onze rekening. Het pand had een begane grond van 60 m 2 , twee verdiepingen van 33 m 2 en een zolder van 20 m 2 . In het centrum werden de volgende activiteiten ondergebracht: het faciliteren van lunches en kleine groepsbijeenkomsten, creatieve workshops, yoga in kleine groepen en coaching. Het inrichten en stylen moest binnen binnen twee maanden afgerond zijn omdat de datum van de opening vaststond. Een leuke uitdaging als je nagaat dat de levertermijnen op meubelen en dergelijke zo’n acht weken is. We hadden dus een krappe tijdslimiet. DE OPDRACHT De opdracht was om alle activiteiten op zo’n manier onder te brengen dat mensen aan de ene kant tot rust kwamen en aan de andere kant gestimuleerd werden tot creativiteit. En ze moesten zich direct thuis voelen. We vonden dit een prachtig project. ONZE AANPAK Om zoveel mogelijk eenheid te bewaren kozen we voor bepaalde kleuren en materialen die we terug lieten komen. Deze vertaalden we vervolgens naar elke afzonderlijke ruimte. Het pand had geen entree. Bij de voordeur maakten we met behulp van twee leren vlinderstoelen, een bijzettafel en een vloerkleed een koffiehoekje. Hierdoor ontstond toch een scheiding tussen de voordeur en de multifunctionele ruimte. De bestaande keuken voldeed niet aan de eisen om lunches en kleinschalige groepsbijeenkomsten te faciliteren. We maakten een strakke geluidwerende wand voor de voormalige doorgang naar de buren waardoor we plek kregen voor een nieuwe keuken. De oude ging dienst doen als spoelkeuken. In de multifunctionele ruimte zetten we twee grote tafels neer met veertien verschillende stoelen. We kozen voor gewone eetkamerstoelen in plaats van kantinestoelen. Hierdoor ontstond direct een ontspannen sfeer. Voor een speels effect hingen we boven de tafels zes verschillende lampen uit twee series. Het Open Atelier moest ruimte bieden aan vier tot acht personen. Hiervoor maakten we tafels op maat waar gemakkelijk, indien nodig, twee personen aan konden werken. Door een smalle maar heel hoge zwarte kast te plaatsen was er genoeg ruimte om alle materialen op te bergen. Tijdens de opening van dit centrum veranderde een witte muur in een kleurrijk geheel doordat de gasten zelf met verf en kwasten aan de gang gingen. Dit gaf direct een heel creatieve uitstraling. In tegenstelling tot het Open Atelier waar best het een en ander mocht gebeuren moest de ruimte voor yoga juist heel rustig gehouden worden. Hier pasten we de kunst van het weglaten toe. Een wandkleed, een tafel, een plant en een laag kastje om de matten en kussen in op te bergen was alles. De zolder was één grote open ruimte waar coaching werd ondergebracht. Om te zorgen voor privacy lieten we een wand van geluidswerend glas plaatsen die op maat gemaakt werd. Zelf maakten we een simpele roomdivider waarover we plaids drapeerden en waaraan we planten hingen. Hierdoor kreeg de ruimte een knusse en geborgen sfeer. RESULTAAT Hieronder tref je een impressie aan van het eindresultaat waar we best een beetje trots op zijn. En niet alleen wij vonden het mooi, de mensen die het resultaat hebben gezien zeiden allemaal: “Wauw”!!!