Proost! Water, water, water: je kunt er in zwemmen, pootje baden en met een beetje geluk op schaatsen. Ik ben gek op water. Dat water drinken belangrijk is weet bijna iedereen. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water al verschilt dit per sekse, leeftijd en levensfase. We kunnen dus niet zonder. In Nederland hebben we een wet die bepaalt aan welke eisen ons drinkwater moet voldoen. Dit zijn minimale eisen, geen maximale kwaliteiten. Daarom is het verstandig om je drinkwater te zuiveren. Eerlijk is eerlijk. Soms zuiver ik het water maanden achter elkaar om het vervolgens voor een hele lange tijd weer te vergeten. Toch heb ik weer een kan met een ingebouwde filter aangeschaft. Want als mijn lichaam voor ongeveer 70% uit water bestaat wil ik alleen zo zuiver mogelijk water drinken. Wist je trouwens dat het leger dit al jaren doet? Zij drinken alleen maar goed, zelf-gereinigd water! WEETJES OVER WATER: Op dit moment zijn er zo’n twaalfduizend chemicaliën in omloop. Elk jaar komen er 500 nieuwe bij. Het maakt niet uit waar je woont, sommige van die chemicaliën komen terecht in jouw drinkwater; In het drinkwater dat uit de kraan komt zitten lage concentraties pesticiden, industriële verontreiniging, medicijnresten en zware metalen. Waarschijnlijk verwacht je het niet, maar er zit ook een kleine hoeveelheid chloor in; Je hebt gezond zuiver water nodig om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Daarbij is water de enige vloeistof waarop je hart, nieren, maag, longen enz. het meest efficiënt werken. DRINK GENOEG WATER PER DAG Veel mensen weten dat we 2 liter water per dag nodig hebben. Wat veel mensen niet weten is dat koffie, thee en bier ons lichaam op kleine schaal wat uitdrogen en dus het effect van het water wat tenietdoen. Kies daarom wat vaker voor water, met of zonder vers toegevoegd fruit of kruiden. TIP Als je ’s morgens wakker wordt heb je de hele nacht niets gedronken. Ik heb altijd een glas water naast mijn bed staan, die ik na het wakker worden direct opdrink. Op die manier voorkom ik dat ik de signalen van mijn lichaam uitleg als ‘honger’ in plaats van als ‘dorst’ en te zwaar ga ontbijten.
De krachtpatser Wat je nodig hebt: een karaf gezuiverd water, één limoen, paar takjes munt en vier stukjes gember. Doe het water in een mooie karaf. Was de limoen onder de kraan en snijd deze in schijven. Doe dit samen met wat takjes munt en de stukjes gember in het water. Laat de karaf een nachtje in de koeling staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Proost! Limoen: verfrissend, weerstand verhogend Munt: stilt de honger en brengt je verteringsstelsel goed op gang Gember: remt ontstekingen en zorgt ervoor dat je andere voedingsstoffen beter opneemt en balanceert je bloedsuikerspiegel
zuiver water
E E N L U S T V O O R J E L I J F
CONTACT
ADRES DE STELLING 8 9265 LJ SUWÂLD KVK: 72529202 BTW: NL859142401B01
NAVIGATIE
    
Zuiveringssysteem Na jaren een bepaald merk zuiveringskan te hebben gebruikt blijkt deze in de winkel niet meer op voorraad te zijn. Om van een nood een deugd te maken ga ik niet alleen online shoppen maar kijk ik ook direct naar verschillende zuiveringssystemen. Uiteindelijk beland ik bij Zerowater. Dit is de best geteste filter en de enige die de TDS (totaal opgeloste stoffen) naar 0 brengt. Zelfs glyfosaat (een onkruidverdelger) wordt door het speciale vijftrapsfilter voor 100% uit het water gehaald. Wat ik prettig vind is dat ik dat zelf kan meten met een bijgeleverde TDS meter. Eerlijk is eerlijk, een zuiveringskan heeft niet een sexy design. Gelukkig heb ik bij Zerowater de keuze uit verschillende kannen. En omdat ik de kan op het aanrecht laat staan wil ik eentje die daarbij past. De volgende dag ben ik een kan en vijf filters rijker. Natuurlijk test ik de TDS van het water. Wat denk je? Van 265 naar 0! Uiteraard wel na het zuiveren.
TERUG